Poolse Katholieke Missie te Amsterdam
Op deze pagina staan foto's die betrekking hebben op activiteiten van de Poolse Katholieke Missie te Amsterdam.

Zabawa

Op 19 januari  was het weer Zabawa, een kinderfeest waar de kinderen vanuit de Poolse gemeenschap verkleed naar toe gaan, met muziek, hapjes, spelletjes en prijsjes.

" "

Voor meer foto's klik hier.

Soldaat Wojtek

Eric van Tilbeurgh van stichting Wojtek heeft op 18 januari de Poolse school in Amsterdam bezocht. De stichting verzameld informatie over de Poolse strijdkrachten in de tweede wereldoorlog, geeft lezingen en heeft een uitgebreid archief en collectie, en probeert het verhaal achter de cijfers te vertellen door de verhalen van individuele mensen tot leven proberen te brengen. Eric nam de (kleine) kinderen door middel van het verhaal van de beer Wojtek mee in de geschiedenis van de Poolse strijdkrachten in de tweede wereldoorlog.

" "

Voor meer foto's klik hier.

Verjaardag van Priester Andrzej

Op 1 december wordt priester Andrzej door de gemeente gefeliciteerd met zijn verjaardag.

Verjaardag van Priester Krzysztof

Op 24 november wordt priester Krzysztof door de gemeente gefeliciteerd met zijn verjaardag.

Herdenkingsdienst Poolse onafhankelijkheid 11 November 1918

De Poolse Onafhankelijkheidsdag (Święto Niepodległości) is een feestdag waarmee jaarlijks op 11 November wordt gevierd dat Polen in 1918 weer een soevereine staat werd.

" "

Voor meer foto's klik hier.

Remembrance Day 2019

Remembrance Day - 11 November, ook wel Armistice Day of Poppy Day is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.
Op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam liggen meer dan 300 in de tweede wereldoorlog gesneuvelde geallieerde militairen (voornamelijk vliegers) uit onder meer het Verenigt Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Polen. In November werden door vertegenwoordigers van Nederland, het Verenigd Koninkrijk, van enkele van de (voormalig) Gemenebest landen en van Polen de gevallenen herdacht.
Voor meer foto's klik hier.

" "

Sacramentsdag, 23 Juni 2019
Sacramentsdag (in het Latijn Sanctissimi corporis et sanguinis Christi solemnitas (Hoogfeest van het heilig lichaam en bloed van Christus), in het Nederlands ook wel het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament genoemd) is een hoogfeest binnen de Katholieke Kerk dat valt op de tweede donderdag na Pinksteren, maar wordt meestal gevierd op de zondag erna, sacramentszondag. Op dit feest wordt gevierd dat Jezus Christus Zichzelf onder de gedaante van brood en wijn aan de gelovigen wil geven als voedsel en voortdurend onder de mensen wil blijven door middel van zijn waarachtige tegenwoordigheid (Sua realis praesentia) in de geconsacreerde offergaven. De eerbied die in de Katholieke Kerk voor de geconsacreerde heilige Hostie bestaat, wordt op deze feestdag tot uitdrukking gebracht.
Voor meer foto's klik hier.

" "

School- en klassenfoto's 'Poolse School Amsterdam' 2018-2019

" "

Picknick Poolse gemeenschap Heiloo, 10 Juni 2019
Op Pinkstermaandag de jaarlijkse picknick van de Poolse gemeenschap in Heiloo.
Voor meer foto's klik hier.

" "

Vormsel, 10 Juni 2019
Op Pinkstermaandag 10 Juni 2019 hebben 14 personen tijdens de heilige mis hun vormsel gedaan in de Kapelkerk in Heiloo.
Voor meer foto's klik hier.

Eerste communie 2019, 26 Mei 2019

                                     

Voor meer foto's klik hier.

Paas lunch en Smigus-dyngus (2019)

Paas lunch bij de Poolse gemeenschap in Amsterdam en Śmigus-Dyngus of Lany Poniedziałek (Natte Maandag), een Poolse traditie waarbij men op Paasmaandag elkaar nat gooit met water of parfum.

Paasnachtdienst 2019

Palm Pasen 2019

In de week voor Pasen vieren we Palm Pasen. De kinderen worden de 'palmtakken', die door de kinderen mee naar de kerk genomen zijn, door de priester gezegend. Aan het eind van de viering krijgen de kinderen met de mooiste takken een prijsje.

Voor meer foto's klik hier.

Actie voor gehandicapte kinderen

Op 6 april werden er tijdens de lessen op de Poolse school kaarten en engeltjes verkocht die door Poolse gehandicapte kinderen gemaakt zijn. De opbrengst van de actie is bedoeld voor arme kinderen in Argentinië.

Actie voor Goede doel

Op 2 en 9 februari werden er tijdens de lessen op de Poolse school lootjes en hapjes verkocht voor het goede doel. Voor meer foto's klik hier.

Opvoering kinderkerstspel

Rond de kerst voeren de kinderen van de Poolse school een kerstspel op in de kerk. Voor meer foto's klik hier.

Sinterklaas 2018

De Goedheiligman brengt de kinderen van de Poolse gemeente in Amsterdam een bezoek.  

Afscheid van Krzysztof Obiedziński

Op 8 Oktober nam de priester nam de priester Krzysztof Obiedziński SChr. afscheid van de kinderen van de Poolse School in Amsterdam.

 

1947 - 2017: 70 jaar Poolse Katholieke Missie in Amsterdam

Op 19 november vierde de Poolse Katholieke Missie in Amsterdam haar 70 jarige jubileum met een feestelijke Mis en aansluitend een concert.

Voor meer foto's klik hier.  

Oudere foto’s

Naast de bovenstaande foto’s zijn ook nog de foto’s van de Poolse gemeenschap van een aantal eerdere jaren te bestellen:.
  • Eerste Heilige Communie (Amsterdam): 2011, 2013, 2014, 2015 en 2016.
  • Vormsel (Heiloo): 2013, 2014, 2015 en 2016.
Neem contact met mij op indien U geïnteresseerd bent in de foto’s van één of meer van deze gebeurtenissen en de foto’s wilt bestellen.