Mijn beste camera…

De uitspraak ‘de beste camera is de camera die je bij je hebt’ is zo waar. Deze foto heb ik genomen op het eiland Capri met mijn smartphone omdat ik mijn normale camera, stom stom stom, thuis  gelaten had.

De smartphones van vandaag zijn een stuk beter dan mijn Blackberry van toen en zijn zeker in staat een mooie plaatje te maken.

Zo’n twintig jaar terug had je drie soorten camera: hele simpele camera’s van type wegwerp of rits -rats – klik, de iets uitgebreidere ‘compact’ camera’s en de (semi-) professionele camera’s. De komst van camera’s op telefoons heeft als eerste die groep simpele camera’s doen verdwijnen. Waarom nog extra een simpele camera meenemen als je heel makkelijk met de telefoon die je toch al bij je hebt een foto kan maken. Wie dan nog een iets betere kwaliteit foto wilde maken ging voor de compact camera.

De huidige ontwikkeling waarbij smartphones steeds beter in staat zijn echt mooie foto’s te maken zorg er nu voor dat deze groep kleinere compact camera’s langzaam aan het verdwijnen is. Iedereen heeft immer zijn mobieltje toch altijd bij zich. Enkel de fotografen die meer willen, die zich beperkt voelen door de eigenschappen van smartphones, kiezen momenteel voor de grotere camera’s.

Omdat je met een ‘echte’ camera dus toch iets meer vrijheid en mogelijkheden hebt prefereer ik om daarmee te fotograferen, maar dan moet ik hem natuurlijk wel meenemen…

Related posts