EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2021

Op 20 Juni hebben 25 kinderen in twee groepen van in totaal vier groepen kinderen van uit de Poolse gemeenschap rond Amsterdam hun Eerste Heilige Communie gevierd. De kinderen zijn tijdens de voorbereiding opgesplitst in vier groepen om binnen de regels te blijven. Op 27 Juni hebben ook de derde en vierde groep van samen nog eens 25 kinderen hun Eerste Heilige Communie gedaan.

De eerste (heilige) communie is in de Rooms-Katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht. Je eerste communie doen is een feestelijke gebeurtenis die je viert met de gehele gemeenschap, met je familie, opa en oma en je vrienden. De Pauluskerk was dan ook voor deze gelegenheid zoals vanouds mooi versiert met overal bloemen.

Related posts